Upcoming events

Hieronder staan de tentoonstellingen en projecten die nog op stapel staan en die u kunt bezoeken. 

September 2020 tot januari 2021

RKB SOLO-expo "RinseKoetjeBil in Arcadie" bij K&C Assen


RinseKoetjeBil is te gast bij K&C (Stichting Kunst en Cultuur) in Assen.  
 In september is de solo-expositie van RinsKoetje Bil gestart in het gebouw van K&C Assen . Er wordt een enorm groot schilderij van 3 x 5 meter gemaakt en de glazen loopbrug komt  een installatie met apocalyptische paarden. Het thema is "RinseKoetjeBil in Arcadie". 
In de gangen, trappenhuis en de werkkamers is individueel werk van Klaas en Eske en Jitske te bekijken. Hier start dan ook het verhaal van de wereld van vandaag met geschilderde landschappen van Klaas, tekeningen van rare vogels van Eske en geborduurde dieren op doorzichtig materiaal van Jitske .
De onrust en dreigingen van de wereld in beweging laten zich zien in de rennende apocalyptische paarden in de glazen luchtbrug op de 2e etage: levensgroot geschilderde paardensilhouetten hangen aan weerszijden van de passerende bezoekers. Als dragers van onze angsten.
Eenmaal daardoorheen wordt de Arcadische wereld zichtbaar in een groot schilderij in wording: hier schildert RinseKoetjeBil in september en oktober haar Arcadie . Arcadie is nl. het klassieke gedroomde landschap in de kunsten.
Niemand weet nog hoe het Arcadie er uit gaat zien....... 

K&C adres Dr. Naussaulaan 5 , Assen
www.kunstencultuur.nl

Op de foto hiernaast is het gebouw van K&C te zien Met de loopbrug waar RKB gaat exposeren.

Vitamine K van 10 juni tm 18 oktober in het meest eigenzinnige museum van het Noorden. Het museum het MOW.

Blij werk van Groninger Kunstenaars wordt in deze periode getoond. 
Ades: is Hoofdweg 161, 9695 AE Bellingwolde
meer info : www.hetmow.nl
Het resultaat van de SchilderPerformance van RinseKoetjeBil 

"RinseKoetjeBil op weg naar ARCADIE"
Het is een groot schilderij van 3 x 2,5  meter. Hierop een kleurrijk tafereel waarop de weg naar Arcadie is geschilderd; vol met verrassingen. De weg is prachtig maar niet heel gemakkelijk.
Nog tot 18 oktober te bekijken.!

Pinksteren 2021 in Zuidhorn (Gr)

Feest van de Geest Groningen en Noord-Drenthe in 2021.
Door de coronacrisis is de editie van 2020 doorgeschoven naar 2021.  Tijdens Hemelvaart en Pinksteren 2021 is RinseKoetjeBil gewoon weer van de partij tijdens het event. RinseKoetjeBil is dan te zien en te beleven in de Gastkerk van Zuidhorn met een grote wandschildering.  Want wederom zit er een grote schildering in de planning.